Fortællingen om en drøm
Familieejet, lokalt og bæredygtigt
Kød & Ko er fortællingen om en drøm - en drøm der startede i 2016, da Selma lærte hvad der egentlig blev af jerseytyrekalvene - de var nemlig blevet et uøkonomisk restprodukt i mælkeproduktionen, og blev derfor aflivet kort efter fødslen. Vi tog kalvene ind som spæde, og gav dem en fantastisk tilværelse som naturplejere og fandt ud af de for det første var rigtig gode til selve naturplejen, og desuden kvitterede med fantastisk kød, når bare de fik tiden til at vokse færdige.
Meget har ændret sig siden, og i dag må jerseytyrekalvene heldigvis ikke længere aflives, men vi fortsætter med at lave fantastisk kød, fra dyr der har bidraget med naturpleje, lokalt og bæredygtigt, så du kan nyde kød med god smag i munden - i mere end én forstand!


Om Kød & Ko
I dag er Kød & Ko en familieejet virksomhed, og består af Selma, Henrik, og vores 3 drenge, Aksel, Andreas og Anker.
Vi bor lige imellem Sønderborg og Aabenraa, og vores dyr laver naturpleje i begge kommuner, for både Naturstyrelsen, private og kommunalt.
Vores primære race er stadigvæk jerseytyrekalvene, men vi har udvidet konceptet og har nu også jersey x angus, samt jersey x wagyu undervejs.
Fælles for dem alle er at de får den tid de skal bruge, og ikke fodres efter "mest muligt, hurtigst muligt" - når de ikke får store mængder tilskudsfoder, vokser de i det tempo de kan være med, og vi slagter derfor vores dyr tidligst som 16 måneder gamle (ungtyre) eller 24 måneder (stude/kvier).
I sommeren 2025 udvidede vi også besætningen med 10 geder af blandet race, der skal bruges til en kombination af naturpleje og på sigt kød og mohair.

Naturpleje, lokalt og bæredygtigt
Vi sætter vores største ære i at tilbyde kød af fantastisk kvalitet, fra dyr der har haft et godt liv, hvor de har fået så mange timer ude under den blå himmel som muligt, og ikke mindst fået den tid de skal bruge for at vokse i deres eget tempo. De har derudover en del af deres eksistensberettigelse i form af naturplejere, og om vinteren fodres de med hø og wrap fra nabobønderne, samt lokalt dyrkede råvarer fra den lokale foderstof.